8 december 2023

SVT KONSPIRERAR KRING FREEDOM CONVOY KANADA

SVT 2 Aktuellt, lanserade igår, 2022-02-13, sin egen konspirationsteori om Freedom Convoy 2022 i Kanada. 

Enligt den statliga kanalen, är Freedom Convoy styrd av andra än arga medborgare som vill ha tillbaka sin frihet. 

Aktuellt ger i sann konspiratorisk anda inget svar på vilka dessa skulle kunna vara, vilket naturligtvis öppnar upp för att misstänkliggöra alla från Trump till Putin, SD och kanske även rent av det nya, ”arabisk desinformation”.

För att förstärka detta ytterligare, klippte SVT in en sekvens av en presskonferens från Ottawa Police Service, där det nämns att de är välorganiserade och välfinansierade. Att finansieringen är donationer från tiotusentals vanliga kanadensare, liksom att protesterna organiseras av vanliga kanadensare, inklusive Justin Trudeaus förre säkerhetschef, som avgick på grund av Justin Trudeaus övergrepp på folket, nämns överhuvudtaget inte alls.

Aktuellts agerande kom att uppröra bland annat Jenny Strindlöv, som är journalist på Kvällsposten/Expressen.

Källa:

https://www.svtplay.se/video/33885538/aktuellt/aktuellt-13-feb-21-00-4?position=517&id=jp95E9P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.