7 december 2023

ATT SKINGRA FRIHETSKÄMPAR MED MUSIK GICK SÅDÄR

Musik har sedan urminnes tider använts till att påverka människor. Som vaggvisor, för att få uppspelta barn att somna fortare. I krig för att ingjuta skräck i fienden, som när amerikanerna spelade Wagners ”Die Valkyrie” från attackhelikoptrarna i Vietnamkriget och nu i Nya Zeeland för att skingra demonstranter, som slagit läger utanför parlamentet i huvudstaden Wellington.

Myndigheternas musikval, en 15-minuters musikslinga med Barry Manilows hits, tillsammans med Los del Rios ”Macarena”, resulterade dock inte i det önskade resultatet, utan demonstranterna svarade då med att bland annat spela Twisted Sisters, ”We’re not gonna take it”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.