28 september 2023

DUBBELT SÅ BRA ELLER DUBBELT SÅ FARLIG?

Folkhälsomyndigheten gick idag, 2022-02-14 ut med en rekommendation om att alla som bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård, samt till alla som är 80 år och äldre att ta en fjärde injektion, dvs en full dos Pfizer/Biontechs Comirnaty eller en halv dos av Modernas Spikevax.

Det framgår inte av pressmeddelandet om skillnaden i dosering beror på att Spikevax är dubbelt så bra eller dubbelt så farlig.

”– En påfyllnadsdos stärker skyddet. Därför bedömer vi att personer som är 80 år och äldre har nytta av en andra påfyllnadsdos, säger Anders Tegnell, avdelningschef och statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten.

Som påfyllnadsdos rekommenderas för närvarande hel dos av vaccinet Comirnaty från Pfizer/Biontech eller halv dos av vaccinet Spikevax från Moderna.”

Källa:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2022/februari/andra-pafyllnadsdos-vaccin-mot-covid-19-rekommenderas-till-personer-som-ar-80-ar-och-aldre/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.