31 maj 2023

SÖDERTÄLJE SÄGER NEJ TILL INJEKTIONSKRAV

Södertälje, liksom majoriteten av kommuner – till skillnad mot vad media ofta försöker påskina, följer den senaste vetenskapen och den mest aktuella datan och vägrar följaktligen att införa injektionskrav för vårdpersonalen.

”Ovaccinerad personal får vårda äldre i kommunal omsorg i Södertälje. Kommunen har inget vaccinkrav, och flyttar inte ovaccinerad personal.

– Vi har inte sett det som befogat, säger Karin Björkryd, omsorgsdirektör.”

Länstidningen, som inte klarar av att dölja att de är injektionsextremister, lägger även till en självmotsägelse:

”En arbetsgivare får ställa krav på att den som söker anställning inom vård och omsorg är vaccinerad. Men frågan är inte rättsligt prövad. Södertälje kommun har inga sådana krav.”

Utöver att sådana krav är både korkade och kontraproduktiva – det vill säga, de ökar dessutom smittspridningen, kan det komma att visa sig att injektionskraven inte alls är tillåtna, vilket i princip alla fackförbund redan sagt.

Källa:

https://www.lt.se/2022-02-12/sodertalje-gar-en-annan-vag-an-nykvarn–nobbar-vaccinkrav

One thought on “SÖDERTÄLJE SÄGER NEJ TILL INJEKTIONSKRAV

  1. Det funderar jag ofta på, när ska region Dalarna fatta att deras krav faktiskt går emot lagen? Tur att det ändå finns kloka människor på viktiga poster inom kommunerna. Finns dock mer att önska vad gäller regeringen….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.