10 december 2023

SCOTLAND YARD UTREDER LOCKDOWN PARTIES

Att politiker inte lever som de lär, har länge varit vardagsmat. De verkar alltför ofta tycka sig stå över de lagar, regler och förbud som de verkat skapa enkom för sina väljare.

Storbritanniens motsvarighet till FBI, Scotland Yard, har startat en utredning, Operation Hillman, för att ta reda på vilka som deltagit i de omskrivna så kallade lockdown parties, restriktionsfesterna, som ägt rum på politikernas favorittillhåll, White Hall och Downing Street.

En av deltagarna uppges ha varit premiärminister Boris Johnson. 

”According to The Daily Telegraph, the prime minister will deny breaching coronavirus rules and attending the ”Abba” party (one of the six events that Johnson is alleged to have taken part in). That particular event took place in Downing Street on the night of the departure of former chief adviser Dominic Cummings; there was allegedly a soundtrack featuring songs by the iconic Swedish band.”

Tidigare har även Finlands statsminister avslöjats festa på nattklubb, trots att hon testats positivt.

”Efter att hennes regering infört ett påbud som diskriminerar ovaccinerade genom att porta dem från restauranger och krogar valde statsminister Sanna Marin (S) att fira beslutet genom att festa på nattklubb i Helsingfors i lördags – trots att hon var misstänkt exponerad för coronavirus och borde ha suttit i karantän.

När statsministern avslöjades skyllde hon på att hon lämnat ”tjänstetelefonen” hemma och därför inte nåtts av meddelanden om att utrikesminister Pekka Haavisto (MP) smittats med Covid-19 och att hon behöver isolera sig. Hon hade träffat Haavisto så sent som dagen före.

Statssekreteraren Henrik Haapajärvi har bekräftat till tidningen Helsingin Sanomat att han redan vid 19:20-tiden ringde statsministern för att berätta för henne om smittan. Tjänstemännen på statsrådets kansli skickade kl 22:00 ett meddelande till statsministern för att be henne undvika kontakt med människor.

Marin själv skyller på att statssekreteraren Haapajärvi inte sade något åt henne om att hon borde isolera sig eller sitta i karantän när han tidigare under kvällen ringde henne och att hon inte fick meddelandet kl 22:00 för att hon lämnat sin ”tjänstetelefon” hemma. Hon har också försvarat sina gärningar med att hon hade vaccinationsintyg och att nattklubben begärde vaccinationsintyg från sina gäster.”

Källor:

https://sputniknews.com/20220212/scotland-yard-sends-questionnaire-to-bojo-amid-partygate-probe-1092955633.html

https://www.alandsnyheter.com/nyheter/statsminister-sanna-marin-s-festade-pa-nattklubb-efter-att-hon-exponerats-for-covid-19-av-haavisto/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.