7 december 2023

TI – SVERIGE EXPORTERAR KORRUPTION

Enligt en artikel i Dagens Juridik, varnar Transparency International – TI, för att Sverige exporterar korruption.

”Man kan konstatera att Sverige exporterar korruption. Svenska bolag göder korruptionen i länder som ligger längre ner i indexet”, säger juristen Ulrik Åshuvud, ordförande i Transparency International Sverige som också pekar på att Sverige har två ”placeringar” på USA:s tio-i-topp-lista över globala mutskandaler – och att vänskapskorruption borde kriminaliseras.”

På TI:s egen webbsida, nämns dessutom ett projekt om injektioner, som till och med erhållit stöd från staten. Men, den som tror att TI insett att det förekommit korruption inom svenska myndigheter, som Socialdepartementet, Folkhälsomyndigheten Läkemedelsverket och regionerna och så vidare, blir däremot besviken. 

Istället handlar det om att alla skall få tillgång till injektionerna.

”Svenska Utrikesdepartementet har beviljat Transparency Internationals globala hälsoprogram (TI Global Health) finansiering för projektet ”Ensuring equitable access to Covid-19 vaccines” som främjar till att öka rättvis hantering av och minska riskerna för korruption i hanteringen av och tillgången till vaccin mot Covid-19. Projektet genomförs av Transparency International Global Health i samarbete med Transparency International Sverige och lokala TI-avdelningar i projektets tre fokusländer – Bangladesh, Uganda och Zambia. Projektet är indelat i två parallella armar – en nationell med fokus på de tre fokusländerna och en övergripande internationell.”

Att det skulle ha förekommit korruption kring PCR-tester, som kostat skattebetalarna runt 25 miljarder kronor, verkar tydligen vara ett långskott, liksom att läkemedelsföretagen skulle ha sysslat med det, bara för att de har en lång historik av mutor, korruption och forskningsfusk. Svenska myndigheter är säkert bara drabbade av korruption från alla, förutom läkemedelsbranschen.

Källor:

https://www.dagensjuridik.se/nyheter/problem-pa-toppen-sa-exporterar-sverige-korruption/

https://www.transparency.se/vaccines

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.