28 september 2023

SLÖSA OCH SPARA

Det känns tragiskt att läsa om hur myndigheterna slösar bort folkets pengar, på det ena idiot-projektet efter det andra, utan en tanke på morgondagen. Kan de verkligen vara så sinnesslöa att de inte förstår vad de håller på med?

Hittills har PCR-testerna kostat Sveriges skattebetalare runt 25 miljarder kronor. Det är för de flesta en ofattbar summa.

Att då läsa om hur Region Västernorrland försöker spara 70 miljoner, som kanske uppnås genom att slå samman flera sjukhusavdelningar, är visserligen en fin ambition på papperet, men inte mycket i sammanhanget.

Varför fanns det ingen vuxen människa som satte stopp för PCR-testerna innan de uppnått en totalkostnad på cirka 25 miljarder kronor? Varför var inte kostnaderna för PCR-testerna någonsin omtvistade? Det hade kunnat blivit en hel del vård för de pengarna, liksom för de ofantliga resurser som provtagningarna, smittspårningen och injektionerna sammanlagt tagit i anspråk. 

”Läkartidningen har tidigare rapporterat om sparpaketet i Region Västernorrland som är tänkt att minska kostnaderna i specialistvården med 70 miljoner kronor. Bland annat ska behovet av vårdplatser bli mindre genom att flera sjukhusavdelningar slås samman. Men de omtvistade planerna skjuts nu upp på grund av det pressade bemanningsläget och överbeläggningarna, rapporterar SVT Nyheter Västernorrland. Överbeläggningarna på Sundsvalls sjukhus uppges vara bland de högsta i landet sedan en tid tillbaka.”

Källa:

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/02/kritiserad-sammanslagning-av-sjukhusavdelningar-skjuts-upp/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/regionen-senarelagger-ihopslagningen-av-vardavdelningar-trycket-for-hogt-pa-sjukhusen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.