3 oktober 2023

PLÖTSLIGT HÄNDER DET – NU FÖR DYRT ATT TESTA ALLA

Det är glädjande att också Folkhälsomyndigheten nu vaknat upp och inte bara börjat reflektera över de skyhöga kostnaderna för PCR-tester, utan även via SVT Agenda igår, låtit meddela att myndigheten nu anser att de är för kostsamma.

”På onsdag 9 februari upphör de allra flesta av restriktionerna. Samtidigt uppmanas regionerna att sluta testa alla med symtom på covid-19. I stället ska testning och smittspårning fokuseras på sjukvården och äldreomsorgen.

– Vi har kommit till den punkten att kostnaderna för testning och relevansen av den inte längre är försvarbar, säger Karin Tegmark i Agenda på söndagskvällen.

”För dyrt? Absolut”

Hon poängterar att sjuka personer fortfarande ska stanna hemma och att smittspridningen är så omfattande att cirka hälften av de som testar sig får positivt svar.

Är det för dyrt för samhället i förhållande till vad det ger? frågade programledaren om den slopade testningen.

– Ja, men absolut. Samhällets resurser ska användas där de gör mest nytta. Ska vi ha omfattande testning för alla som kan ha covid-19 skulle det innebära kanske en halv miljard i veckan, ungefär. Två miljarder i månaden.”

Se även: 

TVÅ VECKORS PCR-TESTER = 104 810 420 HAMBURGARE

PCR-TESTEN HAR HITTILLS KOSTAT SVERIGE 22 MILJARDER

NYTT REKORD PÅ INGÅENDE GÄLLANDE PCR-TESTER

Källa:

https://www.svtplay.se/video/33808354/agenda/agenda-6-feb-21-15

One thought on “PLÖTSLIGT HÄNDER DET – NU FÖR DYRT ATT TESTA ALLA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.