10 december 2023

OMIKRON MINDRE FARLIG ENLIGT PROFESSORER PÅ KI

Det är intressant att nu även professorer på Karolinska börjar lyfta fram Omikron som mindre farlig. 

Förutom att detta då, enligt dessa professorer på Karolinska Institutet, enbart gäller de injicerade, samt inte alla sköra och äldre. Annars skulle det inte precis bli några muntra miner när Karolinska Institutets sponsorer, Moderna, Pfizer, Bill and Melinda Gates Foundation och AstraZeneca med flera kommer på besök. 

”Professorerna Anders Björkman, Magnus Gisslén och Johnny Ludvigsson skriver på Dagens Nyheters debattsida att covid-19 bör sluta betraktas som en samhällsfarlig sjukdom.  Skälet är att virusvarianten omikron ger mindre allvarlig sjukdom hos vaccinerade och att vaccineringsgraden är hög.

De vill också slopa restriktionerna, som syftar till att minska smittspridningen och belastningen på sjukvården. 

Likaså bör omfattningen av pcr-testning och smittspårning dras ned till ett minimum, menar de. 

Dock noterar debattörerna att vaccin inte skyddar alla äldre och sköra från dödsfall.”

Den uppmärksamme har så klart noterat att inte alla sköra och äldre klarat sig mot någon variant, oavsett injicering eller ej, och att det i huvudsak, är personer ur dessa grupper som rapporterats ha avlidit av covid-19.

Enligt Socialstyrelsens senaste statistik över antalet avlidna av/med covid, tillhörde hela 85% av alla avlidna en eller flera av de fyra sjukdomsgrupper som Socialstyrelsen valt att inkludera i statistiken, dvs, ”Hjärt- och kärlsjukdom”, ”Högt blodtryck”, ”Diabetes” och ”Lungsjukdom”. Det förefaller sannolikt att de som inkluderats i sjukdomsgrupperna, endast haft en dokumenterad historik av någon av dessa sjukdomsgrupper, med följden att den verkliga andelen borde vara högre.

Det är även sannolikt att ytterligare hälsorelaterade tillstånd och sjukdomar kan ha bidragit till dödsfallen, såsom till exempel övervikt, cancer och olika immunbristsjukdomar. 

Utanför Sverige – som sällan brukar vara först på bollen, har åtskilliga professorer redan sedan november lyft fram att Omikron är en mild variant, och att detta är i linje med hur virus som påverkar andningsvägarna, brukar muteras.

TYSKLAND – 2021-11-29

”The Omicron variant could be a “Christmas gift” and may make the pandemic end sooner, a German clinical epidemiologist has said.

Professor Karl Lauterbach, who is running to be Germany’s next health minister, said the new variant could be positive if it causes milder illness.

He suggested that Omicron has so many mutations – 32 on the spike protein alone, which is twice as many as Delta – meaning it could be optimised to infect and be less severe, in line with how most respiratory viruses evolve.”

USA – 2021-12-18

“Omicron blows right through the vaccines and through the triple jab.”

“Omicron is very, very infectious and the data are already in that both the double and triple vaccination is not protecting you from omicron.”

“Now, here’s the good news, the number of deaths from omicron worldwide is less than 10 to my last count.”

”If you believe in a God, this looks an awful lot like a Christmas present, rather than going into the deep lungs as delta and other variants do, which can lead to serious illness, omicron has shifted to the upper airway, indicating that the virus is weakening”

SYDAFRIKA – 2021-12-24

”South African scientists are confident the Omicron outbreak there is receding and may last a total of just a couple of months.

There was a sudden steep rise in cases from close to zero in mid-November to an average of 10,000 daily cases early in December, after the variant was first detected there.

That then fell sharply to around 5,000 per day on average.

Francois Venter, a medical professor at the University of the Witwatersrand in Johannesburg, predicted that at the current rate of decline, Omicron would “be pretty much gone” from all of South Africa by the end of January”

ENGLAND – 2021-12-28

”Sir John Bell, regius professor of medicine at Oxford University and the government’s life sciences adviser, said that although hospital admissions had increased in recent weeks as Omicron spreads through the population, the disease “appears to be less severe and many people spend a relatively short time in hospital”. Fewer patients were needing high-flow oxygen and the average length of stay was down to three days, he said.”

NEDERLÄNDERNA – 2022-01-07

”The omikron variant of the coronavirus could ultimately provide us with the ticket to the exit from the crisis”, says Rudi Westendorp, the Dutch professor of geriatric medicine who lives and works in Denmark. ”The numbers I see here seem really favorable.”

Se även följande vetenskapliga studie, Jassat, W., Karim, S. A., Mudara, C., Welch, R., Ozougwu, L., Groome, M., Govender, N., von Gottberg, A., Walter, N., Blumberg, L., Cohen, C., (2021-12-29), The Lancet, Clinical severity of COVID-19 patients admitted to hospitals in Gauteng, South Africa during the Omicron-dominant fourth wave.

”Results: There were 41,046, 33,423, and 133,551 SARS-CoV-2 cases in the second, third and fourth waves respectively. About 4.9% of cases were admitted to hospital during the fourth wave compared to 18.9% and 13.7% during the second and third waves (p<0.001). During the fourth wave, 28.8% of admissions were severe disease compared to 60.1% and 66.9% in the second and third waves (p<0.001). Admitted patients in the omicron-dominated fourth wave were 73% less likely to have severe disease than patients admitted during the delta-dominated third wave (adjusted odds ratio [aOR] 0.27, 95% confidence interval [CI] 0.25-0.31).”

Men, det känns i alla fall lite positivt, trots att de kommer på detta, en till två månader efter övriga världen.

England – som redan tagit bort alla restriktioner, liksom Danmark från och med den 1 februari, verkar genom dessa beslut ha säkerställt att hela respektive lands befolkning, kommer att få en extra ”boost” av den naturliga immunitet som uppstår genom smitta, helt utan risk för biverkningar av injektionerna, under förutsättning givetvis att inte någon sådan tas.

Källor:

https://www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/politik/professorer-slopa-restriktioner-och-dra-ned-pa-provtagning-och-smittsparning/

https://www.socialstyrelsen.se/statistik-och-data/statistik/statistik-om-covid-19/statistik-over-antal-avlidna-i-covid-19/

https://www.standard.co.uk/news/world/covid-omicron-variant-christmas-gift-south-africa-expert-b968960.html

https://www.the-sun.com/health/4334548/omicron-gone-south-africa-within-weeks-hope-uk/

https://www.theguardian.com/world/2021/dec/28/omicron-is-not-the-same-disease-as-earlier-covid-waves-says-uk-scientist

https://www.ad.nl/binnenland/in-denemarken-zien-ze-omikron-als-het-begin-van-het-einde-van-de-crisis~a244caf1/

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3996320

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.