28 september 2023

NEJ, DET ÄR NI SOM ÄR NAZISTER OCH ÄR HOT MOT FOLKET!

Det var väntat att DN, Expressen och Aftobladet, med flera, skulle komma att göra allt för att marginalisera och radikalisera de som demonstrerade i Stockholm 2022-01-22 mot ”Vaccinpass”.

De uppbär alla enorma bidrag från staten, som möjliggör deras existens. Inte ens ett vilddjur biter normalt den hand som föder den. 

För 2020 beviljade Myndigheten för press, radio och tv, MPRT, 619 850 760 kr i ”Driftsstöd”. För 2021 uppgick stödet till 689 932 539 kr och för 2022, 581 182 200 kr. 

För 2020 beviljade MPRT totalt 121 406 454 kr  i ”Stöd för lokal journalistik”. För 2021 och 2022 uppgick det till 56 679 000 kr per år.

För 2020 beviljade MPRT totalt 29 522 328 kr i ”Innovations- och utvecklingsstöd”. För 2021 uppgick summan till 17 161 400 kr.

För 2020 beviljade MPRT även ett ”Tillfälligt stöd för utgivning (covid-19)” om totalt 150 000 000 kr.

För 2020 beviljade MPRT likaledes ”Distributionsstöd” om 50 362 126 kr. 

För 2020 beviljade MPRT också sammanlagt 511 723 300 kr i ”Redaktionsstöd”. För 2021 uppgick summan till 91 116 154 kr.

Totalt har massmedia i Sverige under dessa tre år, fått 2 975 615 261 kr i gigantiska Swish-bidrag från staten. 

Bonnier, som äger DN, är en av de allra största bidragstagarna genom alla sina bolag.

Sedan tillkommer naturligtvis de icke så blygsamma kostnaderna för de tre public service-företagen, SVT, SR och UR. Eftersom det var tidskrävande att finna dessa siffror, var det inte överraskande att de är astronomiska och att myndigheterna följaktligen verkar ha gjort allt de kunnat för att dölja dem.

För 2020, uppgick dessa kostnader i budgeten till 8 563 000 000. Eftersom jag inte kunnat hitta dessa siffror för 2021 och 2022, uppskattar jag dem till samma belopp per år, men sannolikt handlar det om ännu mer. För 2020, 2021 och 2022, handlar det därför om minst 25 689 000 000 kr.

Totalt har så kallade ”fria och oberoende media”, således mottagit minimum 28 664 615 261 kr från staten under tre år. 

Staten, det vill säga regimen, spenderar alltså nästan lika mycket på media per år, som den spenderar på hela Kriminalvården varje år. (9 989 miljoner år 2019)

Det är för övrigt inte så lite lustigt, mot bakgrund av detta, att journalister på tidningar som dessa, brukar ondgöra sig över så kallade Swish-journalister.

Det är således självklart att de inte vågar granska makten, när de sitter i en sådan beroendeställning och kommer springandes till undsättning när Lena Hallengren behöver hjälp mot folket – som tog sig ton mot det politiska etablissemanget genom att demonstrera mot det oerhört diskriminerande och monumentala totalfiaskot, ”Vaccinationsbeviset”.

Detta eftersom till och med Folkhälsomyndigheten nu gått ut och sagt att det inte föreligger någon skillnad i smittspridning. Sara Byfors, enhetschef, lät meddela följande under myndighetens senaste presskonferens 2022-01-20: 

”tittar vi då på skillnaden mellan ”vaccinerade” och ”ovaccinerade”, så finns det inte längre någon skillnad.”

Dessutom finns det flera studier och data från Danska SSI som inte bara visar att det inte föreligger någon skillnad i smittspridning mellan injicerade och icke injicerade, utan att smittspridningen dessutom kan vara avsevärt högre bland injicerade. Ända upp till 76.5% högre. Runt årsskiftet gick även SSI ut i Nyhederne i Danska TV2 och meddelade att de hela tiden känt till att det inte förelåg någon skillnad i smittspridning, men att folket var så begeistrat att de hade svårt att kommunicera ut det. Det förefaller orimligt att inte även svenska Folkhälsomyndigheten också visste att det förhöll sig på det sättet.

Att kalla Regeringens ”Vaccinbevis” för monumentalt totalfiasko, är således mycket snällt sagt. 

I realiteten har det extremistiska tilltaget dessutom inneburit ett enormt stort lidande för många människor, som blivit diskriminerade, hatade, bespottade och till och med hotats. Vårdpersonal har tvingats injicera sig, mot sin vilja, för att få behålla sitt arbete, praktisera och kunna studera. Människor har även fått sparken och nekats anställning på grund av Regeringen, Folkhälsomyndighetens hållning och det så kallade ”Vaccinbeviset”. 

Utöver detta, har beviset dessutom, med största sannolikhet, lett till fler smittade och även fler dödsfall. 

Det är klart att detta är en alltför het potatis för Lena Hallengren att hålla i särskilt länge, och därför gäller det i vanlig ordning, att dölja alla spår och undvika att föra protokoll och så vidare, till Coronakommissionens och framför allt, folkets stora förtret.  

Eftersom det enligt uppgift ingick upp till 40 000 människor i lördagens demonstration mot ”Vaccinpass”, utgör naturligtvis dessa ett enormt hot mot Regeringen och för den delen övriga politiker och tjänstemän som deltagit i hetsandet mot en stor del av befolkningen.

Den är svårt att ignorera såpass många människor. Regimen och den av densamma generöst betalda media gick därför all-in på att marginalisera och radikalisera demonstranterna med det klassiska Socialdemokratiska greppet, brunsmetning. Är du inte med oss, är du nazist eller åtminstone högerextrem. 

För att få ytterligare effekt, engageras också Expo – även de finansierade av bidrag. Expo utgör någon slags blandning av Gestapo och SS, och får kommentera fritt i medierna om det högerextrema hotet. Med fördel blandas också SÄPO in, för att förstärka hotbilden ytterligare. För att kunna blockera tankeverksamheten hos den övriga befolkningen, är det oerhört viktigt att maximal skräck uppnäs. Annars skulle de ju kunna komma på att nazism, dvs nationalsocialism och socialism, i grunden är exakt samma omänskliga ideologi. ”Höger” och ”vänster”, är därför bara ett retoriskt grepp för att folket ska bråka med varandra, istället för att arbeta tillsammans med varandra. Jag kommer att gå in i detalj på det här med politik och politiska partier – och varför de egentligen uppstod vid ett senare tillfälle.

För att ytterligare förstärka bilden – som alltså egentligen är en skapad illusion, behövs även bildbevis och vad är då bättre att använda än NMR – Nordiska Motståndsrörelsen? 

Det ligger inte flera sjumilasteg bort att börja fundera över om NMR också rent av inte är avlönade eller åtminstone kontrollerade av Expo eller av Socialdemokraterna på något vis. De är ju inte särskilt många, verkar aldrig få några större mängder medlemmar eller särskilt mycket publicitet, annat än när deras ”insats” kan användas mot olika grupper av människor som regimen vill marginalisera och deklarera som högerextrema. Detta kan så klart vara en tillfällighet, men det har blivit väldigt många tillfälligheter under årens lopp. De som främst gynnats av NMR:s alla uppträdanden, är Socialdemokraterna och deras stödpartier. Det framstår som att Socialdemokraterna behöver NMR mycket mer än vad NMR behöver Socialdemokraterna. Är inte det åtminstone lite konstigt?

Enligt ögonvittnen, skall ungefär TRE medlemmar ur NMR ha synts i eller i närheten av de övriga, upp till 40 000 demonstranterna. 

Det känns således inte direkt som att NMR dominerade demonstrationen mot ”Vaccinpass” lördagen den 22 januari 2022. Men i nyhetsrapporteringen kom, av de nämnda anledningarna ovan, ändå högerextremism att dominera nyhetsrapporteringen. 

Dessutom användes diverse förstärkningsord, för att ytterligare demonisera och idiotförklara dessa fullständigt vanliga människor, som demonstrerade mot ”Vaccinpassen” – som Folkhälsomyndigheten själva, endast två dagar innan, indirekt förklarat verkningslösa. Detta i och med uttalandet, ”tittar vi då på skillnaden mellan ”vaccinerade” och ”ovaccinerade”, så finns det inte längre någon skillnad”. 

För att tydliggöra förstärkningsorden, har jag markerat dem i några citat från två olika bidragstidningar.

Att bidragsmedia rapporterade om demonstrationen enligt följande, bevisar att det ligger väldigt mycket sanning i det jag skrivit:

DAGENS NYHETER

”Leonidas Aretakis: Bara frihetens fiender demonstrerar tillsammans med nazister

”I lördags protesterade ”Frihetsrörelsen” mot vaccinpass i både Stockholm och Göteborg, deltog gjorde alltifrån konspirationsteoretiker och komiker till Nordiska motståndsrörelsen. Men ingen som går samman med nazister kan sägas värna frihet, skriver Leonidas Aretakis.”

Observera här att DN helt undviker att nämna att vanliga människor och en hel del vårdpersonal, som läkare och sjuksköterskor också deltog. Läkaren Nils Littorin, var till exempel huvudtalare. Men givetvis vet bidragsjournalisterna på DN bättre… 

Den bidragsfinansierade Gestapo och SS-hybriden Expo, fick naturligtvis också vara med på ett hörn, för att ge illusionen ytterligare legitimitet:

Kopplingarna mellan antivaccinrörelsen och högerextremismen är många och några av dem listas förtjänstfullt av Daniel Vergara i Expo (22/1).”

EXPRESSEN

Kopplingar till högerextremism

Coronademonstrationen i Stockholm arrangerades av Frihetsrörelsen som har spridit konspirationsteorier om covid-19.

Expo, som granskarhögerextremism, har det senaste året kartlagtkopplingar mellan just Frihetsrörelsen och högerextrema miljöer.

– Även om det finns massa skäl att vara kritisk till covidpass är det värt att veta att den här demonstrationen kommer att organiseras av konspirationsteoretiska grupper som använder det som en inkörsport till deras alternativa världsbild, sa Daniel Poohl till SVT innan demonstrationen.”

Notera här att inte heller Expressen lyckades få någon bild på NMR tillsammans med demonstranterna, men att de i artikeln ändå lagt till en gammal bil på ett NMR-tåg för att på extra konstgjord väg förvandla de vanliga människor, som deltog, alltså lärare, sjuksköterskor, läkare, pensionärer, barn med flera, till nazister.

Smakfullt, eller hur?

AFTONBLADET

Även Aftonbladet, med Oisín Cantwell i spetsen, följde lydigt med i processen mot de, som på goda grunder – enligt ovan, protesterar mot ”Vaccinbevisen”. Följande kommentar, skrev jag direkt till Oisín Cantwell på Aftonbladets Facebooksida, men kopierar även in den här:

”Hur kommer det sig att även du väljer att marginalisera och radikalisera just dessa upp till 40 000 demonstranter genom att benämna dem: 

”en något udda samling antivaxxare, nyandliga grubblare, konspirationsteoretiker med huvudena fulla med allsköns knasiga föreställningar om hur världen styrs, fotbollshuliganer och hälsoentreprenörer. Samt högerextremister.”

Det var trots allt busslaster fulla med sjuksköterskor, läkare, lärare, jurister, advokater och pensionärer, dvs helt vanliga normala människor som deltog, men du väljer att istället lyfta fram dem enligt ovan och rent ut sagt, deklarera dem som nazister. 

Andelen NMR-medlemmar, var garanterat högre under de senaste Almedalsveckorna. Men då associerade ingen journalist någon av deltagarna med NMR. Är inte det konstigt?

Det hade garanterat varit enkelt att även i Almedalen få bilder och filmer på politiker med NMR i bakgrunden.”

Hoppsan, det råkade visa sig redan finnas sådan bilder.

Den som är nyfiken, kan med fördel naturligtvis själv läsa om demonstrationen i valfri annan bidragsfinansierad ”stormedia” och leta fler exempel. Eller kanske rentav något för studiecirklar eller grundskolor och gymnasium eller avhandling på universitet?

Om nyheterna inte varit regimens lydiga propagandaredskap, hade de istället granskat makten och fyllt löpsedlarna med ord som: 

SKANDAL – REGERINGEN HAR FÖRT FOLKET BAKOM LJUSET

TOTALFIASKO MED DE DISKRIMINERANDE VACCINPASSEN, FLER SMITTADE MED ÄN UTAN

AVGÅ HALLENGREN!

Men, närmare tio miljarder kronor i bidrag till media varje år, som skattebetalarna står för, kan så klart ge visst inflytande över nyhetsrapporteringen, milt sagt.

Personen på bilden, som håller i sitt barn, är läkaren Nils Littorin, som var huvudtalare, och en av alla de helt vanliga människor som deltog i demonstrationen mot ”Vaccinpass”, som skattefinansierade Expressen och DN alltså förklarat vara högerextrem.

Nej, det är ni som är nazister och hot mot folket!

#regeringen, #folkhalsomyndigheten, #expo, #expressen, #dn, #aftonbladet, #svt, #SR, #TV4

Källor:

https://www.mprt.se/stod-till-medier/beviljade-stod/

https://tu.se/juridiskradgivning/budgetpropositionen-for-2020/

https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Offentlig-ekonomi/Offentlig-sektor/Offentliga-sektorns-utgifter/

https://www.covid-19-informationscentret.se/2022/01/24/kommer-region-blekinge-dalarna-kalmar-backa/

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.20.21267966v3

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7031e2.htm

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.31.21261387v1

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.31.21261387v6

https://files.ssi.dk/covid19/overvagning/data/overvaagningsdata-covid19-04012022-rig7

https://www.dn.se/ledare/det-har-ar-en-regeringsskandal-under-uppsegling/

https://www.dagensmedicin.se/vardens-styrning/politik/professor-i-forvaltningsratt-ger-coronakommissionen-ratt/

https://www.dn.se/kultur/leonidas-aretakis-bara-frihetens-fiender-demonstrerar-tillsammans-med-nazister/

https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/hallengrens-kritik-mot-protesterna-farligt/

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/QyK264/motstandet-mot-vaccinpass-bor-soka-battre-sallskap-an-nazister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.