28 september 2023

VAD HÄNDE MED MEDIA EFTER INJEKTIONERNA?

Långt innan krängandet av ”vacciner” blev dominerande i nyhetsrapporteringen, 2020-03-06, skrev Sveriges Radio P4 Västmanland följande:

Expert: Coronaviruset försvagas ju mer det sprids

I takt med att smittorisken ökar så blir ändå viruset mindre farligt, det menar Ann-Cathrin Engwall från Västerås, doktor i molekylär cellbiologi.

”Ju längre det går desto mindre allvarliga konsekvenser kommer det att bli”, säger Ann-Cathrin Engwall som är expert på läran om immunförsvaret.”

Så här i efterhand, verkar det onekligen som att hon hade rätt. Varför får inte experten Ann-Cathrine Engwall synas och höras lika mycket som Matti Sällberg på TV4?

Hon har ju i alla fall haft rätt och det borde därför rimligen vara intressant att ha med som expertkommentator i TV och i ytterligare artiklar. 

Ett halvår senare, publicerade Dagens Arena en synnerligen bra och granskande artikel om de kommande injektionerna, som alla borde läsa, särskilt politiker – som Lena Hallengren, och tjänstemännen på Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket, Läkemedelsbolagen kräver ansvarsfrihet för coronavaccin

”I bland de första testerna som utfördes på människor med AstraZenecas vaccin rapporterade 60 procent av patienterna att de fick bieffekter så som feber, huvudvärk, ont i musklerna, och reaktioner där sprutan stuckit. Alla bieffekter klassades som milda eller måttliga och ingen behövde söka läkarvård. Vaccinet testas nu på 30 000 människor.

I några av de tidigare studierna på apor skyddade ett vaccin som testas i Oxford inte alls och alla försöksdjuren blev sjuka i covid-19. Testning på människor är nu igång.

I en tidig studie gjord av läkemedelsbolaget Moderna Inc drabbades 8 procent, av deltagarna, 4 av 45 personer, av vad som kallas en »grad 3« händelse – alltså bieffekter som är allvarliga eller medicinskt signifikanta men inte direkt livshotande. Tre av de drabbade hade fått den högsta dosen av vaccinet och hade reaktioner som innefattade hela kroppen.

Modernas vaccin är nu i fas tre och testas på tiotusentals människor. Men de har, i likhet med CanSino, ett kinesiskt företag, slutat att testa de högsta doserna vaccinet pågrund av de tidigare testresultaten.

Det i sig lyfter ett annat potentiellt bekymmer.

Ger vaccinen tillräckligt skydd?

En farhåga är att vaccinen inte kommer att vara tillräckligt effektiva för äldre personer, vars immunförsvar är nedsatt. Att öka styrkan på vaccinet kan medföra säkerhetsproblem.”

Varför fick inte den artikeln någon större spridning bland övriga medier, eller ens omnämndes och varför blev det därefter tyst, gällande artiklar som sade något negativt om läkemedelsföretag eller injektioner? Och varför har inte experten Ann-Cathrine Engwall fått synas och höras lika mycket som Matti Sällberg på TV4? Var är stödet från alla feminister? Varför backar inte Annika Strandhäll, Ann-Cathrine Engwall? Eller är det bara vissa kvinnor som ska få synas och ha makt? 

Är inte det konstigt.

Eller inte. Svaret heter TNI – The Trusted New Initiative.

För den som försöker påstå att det är osant, finns det även omnämnt på BBC:s egen webbsida i en artikel från 2020-12-10: 

”Trusted News Initiative (TNI) to combat spread of harmful vaccine disinformation and announces major research project.”

”The Trusted News Initiative (TNI) was set up last year to protect audiences and users from disinformation, particularly around moments of jeopardy, such as elections. The TNI complements existing programmes partners have in place.

The partners currently within the TNI are: AP, AFP; BBC, CBC/Radio-Canada, European Broadcasting Union (EBU),Facebook, Financial Times, First Draft, Google/YouTube, The Hindu, Microsoft , Reuters, Reuters Institute for the Study of Journalism, Twitter, The Washington Post.

The TNI cooperative framework has been jointly developed amongst partners, and relates to only the most serious disinformation, which threatens life or the integrity of the electoral process. This is entirely separate from and does not in any way affect the editorial stance of any partner organisation.”

Det förefaller sannolikt att även samtliga stora medier i Sverige numera ingår i detta.

Eller finns det någon annan rimlig förklaring till varför narrativet i media blev såpass enkelriktat, som det hittills varit, med några få undantag?

#corona, #feminist, #strandhäll, #TNI, #Ann-CathrineEngwall

Källa:

https://sverigesradio.se/artikel/7423293

https://www.dagensarena.se/innehall/lakemedelsbolagen-kraver-ansvarsfrihet-for-coronavaccin

https://odysee.com/@VSRF:d/Vaccine-Safety-Research-Foundation-TNI:e

https://www.bbc.com/mediacentre/2020/trusted-news-initiative-vaccine-disinformation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.