1 oktober 2023

SÄPO: VI HAR INTE GÅTT UT OCH VARNAT FÖR NÅGONTING

Enligt SVT, 2022-01-21, varnade SÄPO för högerextremister på coronademonstrationer:

”Säpo varnar för våldsbejakande högerextremister på coronademonstrationer”

Men enligt Bulletin, 2022-01-23, verkar det som att SÄPO inte alls varnat för någonting, och att SVT följaktligen har fabricerat en varning från Säkerhetspolisen, SÄPO:

”Säpo: Vi har inte gått ut och varnat för någonting”

”Inför helgens demonstrationer mot vaccinpass uppmanade Säkerhetspolisen, Säpo, allmänheten ”att man tänker ett varv innan och är medveten om vilka krafter som kan finnas i demonstrationståget”. En uppmaning som tillhör ovanligheterna inför demonstrationer. Nu säger Säpo att man aldrig varnat för eller avrått människor från att delta.

– Demonstrationsfriheten och åsiktsfriheten är de fundamentala rättigheter som är Säkerhetspolisens främsta uppgift att skydda och försvara, säger Fredrik Hultgren-Friberg, pressekreterare på Säkerhetspolisen.”

Källor:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sapo-varnar-for-valdsbejakande-hogerextremister-pa-coronademonstrationer

https://bulletin.nu/sapo-vi-har-inte-gatt-ut-och-varnat-for-nagonting

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.