1 oktober 2023

NYTT REKORD PÅ INGÅENDE GÄLLANDE PCR-TESTER

Enligt en artikel i Läkartidningen från 2022-01-14, räcker inte längre analyskapaciteten till och de flesta regioner klarar inte längre av smittspårning. 

Flera regioner har därför nu börjat prioritera vilka som ska testas. 

Kostnaderna för PCR-testerna kommer därför snart att spränga miljardvallen. Det vill säga, kostnaderna för PCR-testerna, kommer för första gången att överstiga en miljard kronor på en enda vecka. 

Det låter som att Sverige håller på att gå under.

Men fortfarande verkar Omikron harmlös, med endast 104 på IVA i hela Sverige, av 10 443 100 invånare. Det är 0.001% av Sveriges befolkning. Hela 99.999% har alltså klarat sig från att hamna på IVA. Situationen är således inte så katastrofal, gällande överbelastning på IVA åtminstone.

Det är inte lite pengar som försvinner från välfärden till detta.

Det är heller inte lite, som PCR-testerna belastar vården, när flera uppger sig inte ha tid att ens ringa upp de smittade.

Kunde dessa pengar kanske möjligen, eventuellt, ha kunnat rädda fler liv, om de använts på något annat sätt? Detta särskilt eftersom vården inte längre klarar av smittspårning, men ändå fortsätter med att genomföra fler tester än någonsin.

Vad fyller de då för syfte egentligen?

Enligt en annan artikel i Läkartidningen, larmar vården också om akut blodbrist.

På Sahlgrenska har planerade operationer fått ställas in och flera regioner vädjar till friska blodgivare att höra av sig.

Tydligen får inte ”vaccinerade” lämna blod hursomhelst.

”När allt fler nu tar sin tredje vaccindos mot covid-19 får även det effekter på blodgivningen, eftersom man måste vänta sju dagar efter vaccinering innan man får ge blod. Får den tilltänkta blodgivaren dessutom symtom dröjer det ytterligare två veckor innan personen ifråga kan ge blod.”

 Men kom ihåg, det är de ”ovaccinerade” som belastar vården, alltid.

18 201 017 injektioner och åtskilliga miljoner PCR-tester har varken direkt eller indirekt dränerat välfärden på en enda krona eller gett några som helst negativa följdeffekter på andra verksamheter inom vården.

Källor:

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/01/nya-direktiv-ska-hjalpa-regionerna-att-prioritera-tester-och-smittsparning/

https://www.svt.se/datajournalistik/corona-i-intensivvarden/

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/01/varden-larmar-om-akut-blodbrist-har-aldrig-sett-nagot-liknande/

https://sverigesradio.se/artikel/blodbrist-och-installda-operationer-i-sparen-av-omikron

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/statistik-over-registrerade-vaccinationer-covid-19/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.