8 december 2023

AWAD OCH HILDEBRAND: ORIMLIGT ATT SJUKVÅRDEN STÄNDIGT MÅSTE SKYDDAS

DEBATT. För att undvika återkommande restriktioner i framtiden måste makthavare omgående lägga konkreta förslag på hur vi ska utöka antalet vård- och iva-platser. Det skriver läkarna Akil Awad och Karin Hildebrand.

— Read on www.svd.se/orimligt-att-sjukvarden-standigt-maste-skyddas

Varför måste sjukvården ständigt skyddas mot kollaps?”

Vårt svar är glasklart: för att vår sjukvård är under­dimensionerad, i synnerhet när det gäller antalet vård- och iva-platser där vi parkerat på Jumboplats i EU”

“Samtidigt vill vi ställa frågan: hur kommer det sig att sjukvården gång efter gång behöver skyddas från över­belastning? Varför räcker det med några dagars blixt­halka för att krigs­liknande scener ska uppstå på våra sjukhus?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.