3 oktober 2023

GRYNINGSRÄD AV KONKURRENSVERKET MOT FLERA PCR-TESTFÖRETAG

Konkurrensverket har genomfört gryningsräder mot flera företag som tillhandahåller PCR-tester. 

”Konkurrensverket har inom ramen för utredningen bland annat genomfört en gryningsräd, det vill säga ett oanmält besök hos företagen för att samla in bevis. Konkurrensverket uppger vidare att utredningen är ännu i ett tidigt skede och det är inte utrett att något otillåtet faktiskt har skett. Men för det fall utredningen visar att det har skett ett brott mot konkurrenslagen kan företagen få betala böter, så kallad konkurrensskadeavgift.”

Ännu bättre hade det naturligtvis varit om det istället handlade om hur uselt PCR-testerna fungerar, men i en galen värld, får man ibland nöja sig med att glädjas över små framsteg.

Källa:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att använda sidan, samtycker du till att all information som finns eller presenteras på denna webbplats inte är avsedd för någon form av diagnos, medicinsk behandling eller rekommendation, utan att den endast presenteras för utbildningsändamål av intresse för personligt bruk för läsaren, som själv tar fullt ansvar för dess användning. För ytterligare information och om sidans användande av så kallade kakor, GDPR, se även sidans  Integritetspolicy.